Tove Alexandersson med suveren seier på dagens jaktstart – William Lind best i herreklassen etter dramatisk spurtoppgjør.

-Jeg gjorde et stabilt løp, hvor jeg fokuserte på det tekniske, sa Tove Alexandersson etter at hun hadde forvaltet sitt gode utgangspunkt fra formiddagens prolog til en suveren seer under jaktstarten i Aremark i ettermiddag.

Hun var til slutt godt over 3 minutter foran lagvenninne Karolin Ohlsson – som etter 3. plass i går, ble nummer 2 i dag etter å ha spurtet ned Anastasia Rudnaya i kampen om 2. plassen:
- Jeg har gjort et bra løp. Underveis prøvde jeg meg noen ganger på å få luke, men da bommet jeg. Derfor bestemte jeg meg for å satse på spurten – hor jeg slår de fleste. Det lykkes heldigvis også i dag, sa hun fornøyd.

Like fornøyd var ikke Anastasia Rudnaya – som tapte det nevnte spurtoppgjøret:
- Det var tøft, og litt skuffende at jeg tapte spurten om 2. plassen, sa hun.

I herreklassen var det Johan Runesson som ledet etter prologen, men han var ikke blant de 10 gutta som spurtet om seieren.

En spurt som William Lind vant:
- Dette var meget bra. Jeg følte meg sterk hele veien, og er veldig fornøyd med at jeg klarte å avgjøre til min fordel, sa han.

Dermed ble det andreplass på gårsdagens vinner – Gustav Bergman:
- Jeg ramlet inn i siste posten, og da mistet jeg muligheten til å vinne. Dermed må jeg bare være fornøyd, sa han.

Frederic Trandchand ble nummer 3, en plassering han var fornøyd med til tross for at beina var gode hele veien:
- Jeg følte meg bra fysisk, men klarte aldri å få noen luke. Da må jeg være fornøyd med 3. plass, sa han etter løpet.

I morgen avsluttes verdenscupen i Halden med stafetter for både damer og herrer.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer