WOC 2019 bruker publikumsløpene under høstens WC-løp i Østfold til å teste et par ting de ønsker å bruke på publikumsløpene under neste sommers VM.

 

- Vi vil forsøke online tidtaking, fra løperne stempler ut fra startposten til de stempler inn på målposten, forteller Bjørn Axel Gran i WOC 2019, og fortsetter:

- Dette er et digitaliseringsskritt som det er fint å få testet ut i liten skala. Fungerer det som tenkt, vil vi under VMs publikumsløp ha god oversikt over hvilke av de mange tusen publikumsløperne fra hele verden som til en hver tid er ute i skogen.

Mindre revolusjonerende, men miljøvennlig, så blir det kart på vannfast papir under publikumsløpene både under høstens verdenscuprunde og under neste års VM.

Venter ikke storinnrykk

Publikumsløpene 1. og 2. september ved Skolleborg nordøst for Halden, fire kilometer nord for fjorårets arena for NM mellomdistanse og stafett, er KM på lang- og mellomdistanse for Østfold o-krets.

- Vi forsøkte å få dette til å bli KM for flere kretser, men det lyktes vi ikke med. Vi har etter dette bevisst ikke markedsført publikumsløpene ytterligere, men ønsker alle som vil delta, velkommen til å løpe KM-løyper eller direkteløyper. Vi er derimot ikke avhengig av mer enn rundt 300 deltakere for å få testet det vi vil foran neste års store folkefest, sier seksjonssjef for publikumsløpene, Finn Henry Lillestrand, og VMs daglige leder, Per Bergerud.

- Timing er viktig

Som under VM vil deltakerne i publikumsløpene ha både start og mål et stykke fra arena, slik VM i Strømstad hadde det blant annet på langdistanse-dagen i 2016.

– Både på WC og under WOC legger vi dessuten vekt på å ha starttider som er særdeles godt tilpasset i forhold til både å få løpt selv og å kunne følge verdenselitens kamp uten å vente lenge, sier Lillestrand.

Oppi det hele vil sentrale personer for publikumsløpene under VM få sentrale funksjoner under verdenscuprunden - i en for anledningen trolig litt overdimensjonert arrangørstab.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer