Kjell Erik Kristiansen har vært speaker i OL, VM og ved en rekke større arrangementer. Under VM i Østfold i 2019 får han også speakerjobben.

 

Han blir sett på som verdens beste speaker, da han har en god formidlingsevne og er flink til å skape stemning på arenaen. Kjell Erik Kristiansen er fra Indre Østfold, hvor orienterings-VM skal foregå i august 2019. Nærmere bestemt Mysen og løper på mosjonistnivå for Indre Østfold OK. En klubb som er svært delaktig i VM.

Kjell Erik Kristiansen har også vært speaker på ett antall orienterings-VM gjennom årene, så han vet hva han går til. Han hadde samme jobb i Trondheim i 2010.

- Det var med orienteringen det hele begynte. På den måten er det spesielt, sier mannen som i sitt arbeid har 200 reisedøgn på ett år.

Men nå blir det altså hjemmebane, både hva gjelder idrett og geografi, for Kristiansen:

- Jeg var med i en tidlig fase i prosessen rundt orienterings-VM i Østfold, men har vært litt ute av det en stund, før jeg nå er tilbake og det er moro.

Han er uten tvil glad i orienteringssporten.

– Jeg mener seriøst at det ikke finnes noen idrett som har større potensial som TV-idrett enn orientering. Da er det en unik mulighet nå – med TV-sendinger både fra prøve-VM i år og VM neste år. Det gjelder bare for utøverne å gripe sjansen, mener han.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer