I dag ble det klart at Eidsberg Sparebank blir orienterings-VMs første gullsponsor. Dermed er arrangøren et skritt nærmere å skape tidenes VM-fest.

Østfold har aldri tidligere hatt et verdensmesterskap i sitt område. 12. til 17. august neste år blir det VM-fest. I dag skrev VM-arrangøren under en sponsoravtale med Eidsberg Sparebank, som gir et betydelig bidrag til å skape tidenes VM-fest.

Gullsponsor

Eidsberg Sparebank blir dermed en av hovedsamarbeidspartnere til mesterskapet. En lokalbank etablert i 1848 som en selvstendig og lokal sparebank, med hovedkontor i Mysen i Indre Østfold. Bankens første kontor på utsiden av kommunen ble etablert i Sarpsborg i 2006, og nettopp Sarpsborg er hovedsetet for orienterings-VM 2019.

- Vi gir store summer tilbake til lokalsamfunnet hvert år, men ønsker å være med på å sette Østfold på kartet. Dette vil også bidra til å sette fokus på det som skjer i områdene vi driver forretning i. VM kan også gi oss en ny forretningsmulighet, og vi ser frem til dette samarbeidet, sier banksjef Morten Christoffersen i Eidsberg Sparebank og håper øvrig næringsliv i Østfold blir med på dugnaden.

Viktig for arrangøren

VM-sjef Per Bergerud forteller at det er stor interesse rundt mesterskapet, men understreker viktigheten av at den første store og viktige sponsoravtalen er landet.

- Dette er en fantastisk dag for oss. Dette gir oss først og fremst trygghet over at vi er på rett kurs. Den første gullsponsoren gir også ofte ringvirkninger for å få flere sponsorer, og dagens avtale med Eidsberg Sparebank gir et viktig bidrag til finansieringen av VM 2019. Mesterskapet ønsker å bidra til å fremme lokalt næringsliv i Østfold. Derfor er det ekstra hyggelig at den første gullsponsoren er fra Østfold. Det er viktig for VM 2019 å ha solide samarbeidspartnere, sier Bergerud.

Står bak

Det er orienteringsklubbene Halden skiklubb, Gimle, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Gimle, Varteig, Indre Østfold og Trøsken som står bak orienterings-VM i 2019, som skal foregå fra 12. - 17. August med hovedarena for VM-konkurransene på Mørk gård i Spydeberg. I tillegg skal det avvikles totalt seks publikumsløp i løpet av VM-dagene.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer