Guro (25), Henrik Julian (12) og Stein (83) gleder seg til å bidra som frivillige under WOC 2019, verdensmesterskapet i Østfold neste sensommer.

 

For å skape tidenes VM trenger arrangøren omlag 600 frivillige til de seks arrangementsdagene fra 12. Til 17. August I 2019. Mange har meldt seg, men det er behov for mange flere fremover. Tre av de som gjerne vil bidra til VM-fest er Guro Kolstad fra Indre Østfold, Henrik Julian Aarbu fra Varteig og Stein Koren fra Moss.

- Jeg er åpen for det meste av oppgaver, bare jeg får bidra til at vi lager et godt VM, sier Guro, nylig avtroppet som leder av ungdomskomiteen i Norges Orienteringsforbund.

Hun løp mange løp i en årrekke fra hun var 12 år, men er nå ivrigere på den organisatoriske siden. Og Silva-medarbeideren bidrar allerede i VM-organisasjonens Finn Fram-prosjekt, som sikter mot å lage skolekart og drive o-opplæring ved alle fylkets skoler.

 

Vil både løpe og hjelpe

Henrik Julian er en ivrig og dyktig ung løper.

- Jeg har lyst til å løpe publikumsløpene under VM, men jeg vil også gjerne hjelpe til med å arrangere, sier 12-åringen og fortsetter - ordrett:

- At vi skal arrangere VM i Østfold, høre veldig bra ut. Det er utrolig mye å huske på og utrolig mange folk som skal være med på å arrangere. At vi er kommet så godt i gang, er fantastisk.

 

Ringrev

- Ja, jeg tror dette blir bra, mener Stein Koren (83).

Sivilingeniøren hadde sitt foreløpig siste oppdrag i yrkeslivet så sent som sist høst og deltar fortsatt svært jevnlig på o-løp.

- Jeg begynt med orientering for 45 år siden, da eldstesønnen begynte. Jeg startet i sjåførklassen, smiler Koren, som forteller at han har størst erfaring med mål og samlingsplass og at han gjerne vil ha oppgaver på disse feltene.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer