Deltakerne i publikumsløpene under VM 2019 skal få nærhet til VM og opplevelser de husker.

 

Det forteller duoen Anne Elisabeth Ramtvedt og Finn Henry Lillestrand, som har ansvaret for gjennomføringen av de seks publikumsløpene under VM 2019 i Østfold fra 12.-17. august.

Fire av løpene vil gå på VM-arenaene, og i tidsmessig tett knyttet opp mot selve VM-løpene. De to øvrige løpene blir et sprintløp i Sarpsborg, blant annet i Kulåsparken, på VMs åpningdag, pluss et kortdistanse/sprint-preget løp ved Gamlebyen i Fredrikstad på VM-ukas fridag.

- Vi har et mål vi har er at deltagerne i publikumsløpene skal få en følelse av «å være med» i VM. Blant annet å få oppleve folkeliv og stemning. Ikke at publikumsløpene blir gjemt bort, og foregår før arenaen fylles, eller etter at den er tømt, forteller de to.

- Også håper vi å få til løyper der man får en opplevelse underveis. At man husker mer enn bare det å lete seg frem fra post til post, sier Ramtvedt.

- I Fredrikstad, for eksempel, er jo Gamlebyen en stor attraksjon, og orientering mellom gamle bygninger, Kongsten fort og vollgraver, opplever man ikke andre steder. Men samtidig har jo Fredrikstad også kystlinjen, der orientering langs bare svaberg vil være noe helt spesielt. En kombinasjon er sikkert ikke lett å få til, men uansett skal vi få til et litt spektakulært løp, håper vi, avslutter Ramtvedt/Lillestrand.

Mer informasjon om publikumsløpene vil komme om kort tid.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer