Under Norwegian Spring i helgen fikk 15 ungdommer opplæring i karttegning. Nå skal de bidra til vellykket «FinnFram i Østfold»-prosjektet.

 

Arrangøren av VM i orientering, som avvikles i Østfold 12. – 18. August i 2019, ønsker at mesterskapet skal bety noe mer for fylket. Derfor har Finn Fram i Østfold blitt etablert. Gjennom prosjektet ønsker man økt fokus på skoleaktiviteter, og derav skolegårdskart på alle barne- og ungdomsskoler i fylket.

Etter lørdagens Norwegian Spring deltok 15 ivrige ungdommer på karttegningskurs. Disse skulle få opplæring og motivasjon for å bidra til et vellykket prosjekt. De fikk god innføring og opplæring av Ida V. Dirdal og Bjørn Paulsen.

  • OK Moss har gjennomført noe liknende med god erfaring tidligere. Dette er utgangspunktet for at vi gjør det på denne måten, forteller kretsleder Jens Erik Mjølnerød og er svært glad for at så mange stilte opp.

Kurset gikk over fire timer.

Under kurset fikk ungdommene opplæring i bruk av ulike funksjoner i OCAD samt teknikker for hvordan man synfarer et område som skal kartlegges.

Kursdeltakerne får i etterkant hver sin mentor, som skal være en god støttespiller i det videre arbeidet.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer