Det var om lag 20.000 tilskuere tilstede under finaledagene på årets VM i orientering i Østfold.

 Seks publikumsløp og tre konkurransedager med VM-finaler ble en stor suksess. Arenaen på Mørk golfbane ble en av tidenes flotteste. Dessuten har folk, både orienteringsløpere og andre, møtt opp i stort antall for å overvære verdens beste løpere i dyst. Både på langdistansen onsdag og på mellomdistansen på fredag yret arenaen av folk, høy stemning og fornøyde løpere. At det ble kraftig regnvær på VMs siste dag gjorde at det var færre som overvar stafettene, som avsluttet mesterskapet lørdag kveld.

TV-sendingene ble også en stor suksess med høyt antall seere.

- Vi hadde store ambisjoner og drømmer om arrangere det beste VM noensinne. Jeg er kanskje ikke den rette til å bedømme, men tilbakemeldingene fra publikum og løperne tyder på at vi klarte å levere et fantastisk arrangement. De som satt hjemme foran TV-skjermen har også gitt uttrykk for at de er fornøyde, sier styreleder i hovedkomiteen, Sigmund Vister og legger til:

- Jeg er kjempefornøyd. Dette ble en arrangementsmessig og publikumsmessig suksess. Det er vi glade for etter tre års planlegging.

 

Fakta om VM:

Første verdensmesterskap i Østfold noensinne.

Det ble kåret verdensmestere på langdistanse onsdag, mellomdistanse fredag og stafett lørdag.

Ble arrangert 6 publikumsløp mandag til og  med lørdag.

Finaledagene foregikk fra Mørk golfbane i Spydeberg.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer