WOC 2019 ender helt opp mot anslaget på 10.000 starter i publikumsløpene i løpet av VM-uka i Østfold. I øsende regn lørdag tittet vi innom startgjengen.

Før lørdagens direktepåmeldte er tellet opp, hadde WOC 2019 til sammen 9776 navn på startlistene for de fem første løpene, Norgescupløpene for juniorer inkludert. Og selv om lørdagens vedvarende regnskyll over Østfold nok gjorde at noen mulige etternølere til slutt ikke nølte med å holde seg hjemme, blir totaltallene tilfredsstillende.

På start, i vind og øsende regn, var stemningen fin da klokken hadde passert 15 lørdag og siste løper i teorien var sendt til skogs.

- Det har vært veldig god stemning på start gjennom hele uka. Vi har vært imøtekommende og fleksible og løperne har vært fornøyd. Jeg har ikke hørt noen klager, forteller Dyre Martin Gulbrandsen (46) fra Fredrikstad SK. 

Han har vært ved start alle dager, var startsjef på løpet i Fredrikstad torsdag og har vært med i ledelsesgruppen for startene.

- I dag har vi bare én start, det letter arbeidet vårt. På det meste har vi jo hatt tre forskjellige starter denne uken, sier Gulbrandsen.

Vi treffer ham under telttaket for de som kommer for sent til start. Og selv om det er noen minutter på overtid, får en kar fra Ukraina det kartet han ønsker og forsvinner ut i den gjennomvåte skogen. Helt frivillig.

Helt frivillige er også startgjengen. Dyre Martin fra FSK har selskap av Alf Kristian Helle (17) fra Halden SK, Lars Øyvind Amundsen (35) fra Trøsken IL og Knut Lindløv (75) fra OK Moss under teltet. Medlemmer av Sarpsborg OL har også bidratt på start, i tillegg til unge frivillige fra en lang rekke klubber.

Og det var noe WOC 2019 ønsket og la opp til: Å mikse medlemmer fra forskjellige klubber i de forskjellige oppgavene - for å bidra til at mesterskapet i Østfold sveiser o-folk fra hele fylket enda bedre sammen.

- Det har fungert veldig bra. Vi har samarbeidet godt, selv om vi er fra forskjellige klubber, og vi har blitt kjent med mange nye ansikter, mener kvartetten vi prater med.

Og yngstemann, Alf Kristian, ser faktisk fram til neste frivillige oppgave, som han skal i gang med allerede om en time eller to: Ut i skogen og ta inn poster. Våte poster i våt skog.

- Det blir bra å komme seg ut i skogen og springe etter å ha stått stille på start i hele dag, smiler junioren fra Halden uanfektet.

På samme måte som 700 frivillige har smilt og bidratt positivt under hele WOC 2019 - selv om ett og annet smil hadde et litt overbærende drag i lørdagens ufortjent stusslige vær... 

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer