- Disk på deg. På post 62, sa kontrolløren da Odin (8 år) løp over målstreken i det siste publikumsløpet på årets VM i orientering. Det i pøsende regnvær.

Imidlertid fikk historien en positiv ending for unggutten.

- Ja, men jeg har vært på 62, bedyret åtte år gamle Odin Schei Danevad.

Han hadde nettopp gjennomført den 2 kilometer lange nybegynnerløypen med 9 poster sammen med pappa i øsende regnvær. Sammen begynte de å studere kart og poster nøyere. Jo, de mente å ha vært på alle postene. De gikk videre til brikkekontrollør Christopher Schie som løsnet backup-lappen fra brikken.

- Jo, det stemmer at du har vært der. Dette godkjenner vi. Odin lyser opp og får et klapp på skulderen av faren.

- Det var vått, men gøy. Pappa hjalp meg litt en gang, sier Odin.

Han har vært med på alle tre publikumsløpene på Mørk, der VM-finalene ble avviklet onsdag, fredag og lørdag. De gikk videre til drikke og skift til tørt tøy. De to og mer enn 2.400 andre løpere i alle aldre gjennomførte de ulike løypene, alt etter erfaring og alder. 

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer