- At det går an. Utrolig. Rene Holmenkollen. Over all forventning. Og for en entusiasme. Det var superlativene styret i Norges Idrettsforbund kom med da de gjestet VM i orientering på Mørk.

Begeistringen var stor hos de øverste lederne i Norges Idrettsforbund (NIF), Norges Golfforbund (NG) og Norges Orienteringsforbund (NOF) der de ble vist rundt på VM-arenaen på Mørk. For noen av dem var det første gang de overvar et slikt arrangement. Generalsekretær i NOF, Lasse Arnesen, fortalte om forberedelser og gjennomføring av selve VM-arrangementet. De slo av en prat med løpere og publikum. Deretter prøvde de seg litt som o-løpere og slappet etterpå av med kortreist mat.

-Det var moro å være en del av dette følget og se hvor begeistret alle var, sier Erik Unaas, selv medlem både i VMs hovedkomite og medlem av styret i NIF.

Også Marit Wiig, president i NG, var begeistret for samarbeidet med NOF og så for seg flere muligheter for samarbeid i fremtiden. NRKs dekning har aldri vært mer omfattende. Droner i luften og løpere med kamera sørget for utrolige TV-bilder. Publikum, rundt 6000 totalt, på arenaen kunne følge løperne tett via storskjerm og spennende kommentering. Ikke rart superlativene haglet. 

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer