De norske damene var langt unna medaljestriden under VM på langdistanse onsdag ettermiddag.

- I dag var det bare tungt , sa Kamilla Olaussen etter 13. plassen. Marianne Andersen og Andrine Benjaminsen oppsummerte uavhengig av hverandre sine respektive løp med ett og samme ord: ‘Skuffende’. De endte på 15. og 27. plass.

Sveriges Tove Alexandersson kopierte Olav Lundanes og tok sine fjerde strake seier på langdistansen. Lina Strand sikret svensk dobbeltseier, hele 6.16 bak Tove og 34 sekunder foran sveitsiske Simona Aebersold på bronseplass.

Olaussen endte 12.34 bak den suverene vinneren.
- Det var bare tungt i dag, og så tapte jeg altfor mye på veivalg på de to langstrekkene, sa en veldig skuffet kvinne etter løpet.

Andersen brukte 12.59 mer enn Alexandersson.
- Jeg føler at jeg får en bra start. Langstrekkene ga kanskje litt andre problemstillinger enn jeg hadde forestilt meg. Jeg skal ikke skylde på det. Men jeg gjør et valg og får en dårlig følelse. Jeg prøver å gjennomføre så bra jeg kan, og føler det går jevnt, men jeg drar med meg en usikkerhet omkring veivalg videre i løpet.

Damer Marianne

Benjaminsen endte hele 20.24 bak gullet.
- Jeg ga det et ærlig forsøk, men fikk ikke ting til å stemme, verken fysisk eller teknisk.
- Tungt helt fra start?
- Ikke helt fra start, men cirka halvveis begynte det å gå rimelig tungt. Da var det vanskelig å holde tak, selv om jeg prøvde og prøvde, så godt jeg kunne.

Damer Andrine

IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer
Pressemelding: 20.000 overvar VM Pressemelding: 20.000 overvar VM 17.08.2019 - Det var om lag 20.000 tilskuere tilstede under finaledagene på årets VM i orientering i Østfold. Les mer