Hovedarena under VM i Østfold i 2019 blir på Mørk gård/golfbane i dagene 12. – 17. august.

Det har lenge vært kjent at orienteringsklubbene i Østfold skal være vertskap for tidenes første verdensmesterskap i Østfold. Det er også kjent at et større område på kommunegrensa mellom Spydeberg, Skiptvet og Våler er sperret for kommende VM-løpere.
 
Nå kan vi også avsløre at selve VM-arenaen er klar. Det blir Mørk gård/Mørk golfbane som blir selve publikumsarenaen, der løperne har sin målgang. Det med direktesending på NRK fra VM-finalene 14., 16. Og 17. august.

Vi har nylig hatt en befaring med aktørene under VM. Der ble vi enige om mye, selv om det fortsatt gjenstår detaljer som må på plass. Men for publikum er det Mørk gård som blir stedet å dra disse august-dagene, sier VM-direktør Per Bergerud.
 
Under de direktesendte VM-finalene onsdag 14. august (langdistanse), fredag 16. august (mellomdistanse) og lørdag 17. august (stafetter) blir det svært mye som skjer på arenaen. Både for liten og stor.

I forkant av finalene blir det publikumsløp, der arrangøren venter drøyt 10.000 deltakere. Det blir også storskjerm, der publikum kan følge løperne ute i skogen. Andre aktiviteter blir labyrint, stemplingsrunde og barneparkering der alle kan være med. Vi kan også love enkle orienteringsløyper, der folk kan melde seg på samme dag som de skal prøve orientering med kart og kompass.
IMG 3886

Foto: VM-direktør, Per Bergerud på befaring med representanter fra IOF, NOF, styret og TV-produksjonsselskapet.

— Vi har mål om 4.000 løpere på publikumsløpene. Vi jobber også med en rekke aktiviteter for publikum som har lyst til å se hva dette handler om. Så derfor inviterer vi hele Østfold til arenaen disse august-dagene, opplyser Per Bergerud, som er daglig leder for organisasjonen bak mesterskapet.
 
For VM-arrangøren er det også svært hyggelig at NRK skal sende fra de tre finaledagene. Nylig var TV-produsent Karel Jonak fra Tsjekkia, NRK, Det internasjonale orienteringsforbundet, Norges Orienteringsforbund og VM-arrangøren samlet. De har alle et ønske om å skape best mulige TV-sendinger fra VM i august.

— Det var fantastisk at NRK sendte 5,5 time fra prøve-VM sist høst. Det ga oss en flying start på markedsføringen av årets arrangement. Og de lover enda bedre TV-produksjon under VM, sier Per Bergerud.

 

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer