Pressemelding fra Kulturdepartementet: Etter søknad har nå Kulturdepartementet besluttet å tildele ytterligere 1,3 millioner kroner i tilskudd til arrangementet. Disse midlene kommer fra Kulturdepartementets nye prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

Idrettsverdenen består av små og store idretter. Noen er veldig synlige og har betydelig markedspotensial, mens andre må jobbe mye hardere for å få satt sin idrett på dagsordenen.

– Det er viktig at også små og mellomstore særforbund, uten de store inntektene, kan arrangere internasjonale mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi har funnet ytterligere midler til verdensmesterskapet i orientering i Østfold, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

– Det er flott at vi har fått på plass den nye prøveordningen, slik at vi kan gi en håndsrekning til mindre idretter som vil arrangere internasjonale mesterskap. Orienterings-VM i Østfold vil gi orienteringssporten oppmerksomhet og forhåpentligvis bli en folkefest, sier kultur- og likestillingsministeren.

Det er tidligere tildelt 2,7 millioner kroner til anleggselementer og kartproduksjon, og 2 millioner kroner til generell arrangementsstøtte.

– Det er svært gledelig at orienterings-VM, som snart braker løs på hjemmebane, mottar ytterligere økonomisk støtte fra staten. NIF ønsker, i likhet med Kulturdepartementet, flere internasjonale idrettsarrangement til Norge. Dette er viktige arenaer for å vise omverdenen hvordan slike arrangementer kan gjennomføres med nøkternhet, bruk av frivillige og med norsk entusiasme, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Et verdensmesterskap på hjemmebane vil øke arrangementskompetansen blant de frivillige som vil komme norsk idrett og hele samfunnet til gode. Dette vil utvilsomt føre til økt attraktivitet for orienteringssporten i Norge, sier idrettspresidenten.

Fornøyd VM-direktør

1,3 millioner fra Kulturdepartementet sikrer at VM i orientering går minimum i økonomisk balanse, selv med høyere arenakostnader og lavere antall publikumsløpere enn budsjettert. Dette gjør at hele organisasjonskomiteen kan senke skuldrene og gjennomfør VM med smil og god motivasjon. Likevel vil vi være nøye med å ikke bruke mer penger enn nødvendig, sier daglig leder Per Bergerud.

VM i orientering arrangeres i perioden 12.-17. august og under mesterskapet vil det være deltakelse fra rundt 50 nasjoner og om lag 300 VM-deltakere. I tillegg vil det bli arrangert 6 publikumsløp med flere tusen deltakere per løp.

Verdensmesterskapet i orientering i Østfold vil bli det fjerde som Norge arrangerer. Tidligere: Kongsberg 1978, Grimstad 1997 og Trondheim 2010.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer