Hvem som skal løpe VM i august for de forskjellige nasjonene ble klarer etter helgens to testløp ved Rokke i Østfold.

Et 15-tall nasjoner var på plass, og på grunn av den store deltagelsen ble både dame- og herrefeltet delt på to løyper begge dager.

Noen veldig store overraskelser kan man neppe si resultatlistene viser. I lørdagens langdistanse ble løypene med blant annet Sverige og Sveits vunnet svenske Lina Strand foran forhåndsuttatte Tove Alexanderson. Blant herrene ble det svensk seier ved Emil Svensk foran Frankrikes Lucas Basset. Finland og Norge var blant nasjonene i den andre løypeevarianten, og her ble det dobbelt finsk blant damene ved Venla Harju foran Marika Teini. Norges Marianne Andersen ble nummer tre. På herresiden vant Norges Olav Lundanes foran Magne Dæhli. På mellomdistansen ble det igjen seiere ved Svensk og Lundanes, mens Alexandersson og Andersen var best blant damene.

- Klart jeg er lettet. Jeg har trent stentøft i vinter, og det er deilig å få en slik bekreftelse. Løpet var ganske stabilt, men gjorde et par postbommer. Terrenget har ser ut som Göteborg på kartet, men er enda finere i virkeligheten.  Fysisk kjenner jeg meg sterk, sa Lina Strand.

MX9A5798

FOTO: Lina Strand spurter mot mål på søndagens mellomdistanse. Foto: Martin Siewartz Nielsen

Med bare Tove Alexandersson foran seg av svenskene på mellomdistansen, håpet Strand nå på å få løpe alle tre VM-distansen.

Det samme gjør Emil Svensk.

- Det er en bra følelse å vinne. Jeg hadde ikke superflyt under langdistansen, men hadde bra driv og kraft i de tunge partiene. Alt i alt var det et bra løp. Tapte nok halvannet minutt på et tidlig veivalg. Mellomdistansen var bra fra start til mål. Bommet noen sekunder inn mot et par poster, og hadde kanskje ikke samme trykket i bena som fredag. Men alt i alt to gode løp jeg er veldig fornøyd med, sa Svensk.

EmilSvensk

FOTO: Emil Svensk viser solid form før VM i august. Foto: Terje Antonsen

- Løpene forteller meg at jeg er der jeg skal være. Jeg orienterer kontrollert, bortsett fra litt smårusk tildlig på mellomdistansen. Nå skal jeg kjøre på med trening en stund til før formen spisses mot VM. Jeg både håper og tror jeg fortsatt kan løfte med litt, sa Olav Lundanes etter sine to seiere.

Marianne Andersen vant sin løype i mellomdistansen, og hadde tredje beste tid etter Venla Harju og Marika Teini på langdistansen.

- Egentlig er jeg godt fornøyd med begge løpene, men mest fornøyd med mellomdistansen. Litt smårusk, men det må man kanskje regne med. Fysisk følte jeg meg bedre søndag enn fredag, sa Andersen.

marianne

FOTO: Marianne Andersen på vei mot seier på søndagens mellomdistanse. Foto: Martin Siewartz Nielsen

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer