Fantastisk kyst, historiske festningsverk, alle tenkelige aktiviteter og en lang rekke topp kulturarrangementer! I løpet av WOC 2019 fra 12. til 17. august kan publikumsløpere fra inn- og utland få oppleve alt de vil.

Mellom løpene kan man bade nær sagt hvor som helst langs Østfolds over 100 kilometer lange kystlinje. I august er vannet både i Oslofjorden og innsjøene deilig. Men vil du likevel bade innendørs, sa har vi badeland både ved løperhotellet Quality i Sarpsborg og i form av Badeland i Askim.

WOC1

FOTO: Bading i Oslofjorden.

Vil du nyte gode kulturopplevelser, så er det blant annet jazzfestival i Sarpsborg og Fredrikstad under VM-uken. Og i Moss lader de under VM-uken opp til byens 300-årsdag 14. august 2020 med en lang rekke aktiviteter og store pop- og rockkonserter.

I Moss finner du også det velrenommerte galleriet for samtidskunst, Galleri F 15.

WOC5

FOTO: Samtidskunst på Galleri F 15

På WOCs-sider vil vi oppdatere med ytterligere kulturarrangementer etter hvert som de bekreftes.

Tre flotte festningsverk er virkelig også verdt å få med seg: Fredriksten Festning i Halden, Høytorp Fort på Mysen, samt Gamlebyen med Kongsten Fort i Fredrikstad, dit løperne kommer på torsdagens publikumsløp. Mer finner du her:

https://www.visitoestfold.com/no/aktiviteter-og-attraksjoner/attraksjoner/

Over hele Østfold er det restauranter som tilbyr god mat og drikke i gjestfri atmosfære mellom slagene. Kanskje i et stillegående lite skip opp gjennom Halden-vassdraget, på vei opp mot slusene i Ørje? Eller i bymiljøer hvor det gamle industrifylket Østfold er godt i gang med transformeringen til å bli et topp moderne og herlig fylke.

WOC3

FOTO: Allsang

Har du ekstra energi, kan du spille golf eller tennis, eller leie kano, kajakk eller sykkel og nyte omgivelsene i ditt eget tempo. Mer finner du her:

https://www.visitoestfold.com/no/aktiviteter-og-attraksjoner/aktiviteter/

Og selv om WOC helst vil beholde dere i Østfold hele uken, så er det under en times kjøretur inn til Oslo med Holmenkollen og Slottet. Og langs veien til Oslo ligger fornøyelsesparken Tusenfryd.

Det står ikke på mulighetene! Det står bare på hvor mye hver enkelt gjest har lyst og tid og krefter til å få meg seg mellom VM-konkurranser og egne løp. WOC-uken er din. Og kanskje du bør legge inn en uke ekstra!

WOC6

FOTO: Golf på Evje, ett av Østfolds golfanlegg.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer