Én måned før den ordinære påmeldingsfristen for publikumsløpene i WOC 2019 går ut, nærmer vi oss 5000 påmeldte.

Fredagens løp har passert 1000 påmeldte, og er sammen med lørdagens løp de konkurransene hvor WOC ser ut til å få aller flest deltakere.
Etter publikumsløpene ved Mørk lørdag avsluttes verdensmesterskapet med uhyre spennende stafetter. Og blant dem som velger å kombinere egen orienteringsglede med å se den innbitte fighten om VM-titlene er det flere tidligere stafettverdensmestere.
Christian Aebersold fra Sveits er påmeldt i M55 på publikumsløpet. I 1991 kjempet Norge for å ta sin sjette strake strake seier i VM-stafetten for herrer, etter å ha tatt alle gullmedaljene på 1980-tallet. 
Men Aebersold knekte norske Håvard Tveite på siste etappe og henviste Norge til sølv. Sveits fortsatte i samme spor og vant herreklassen i VM-stafetten også i 1993 og 1995, og Christian var med på gullaget alle de tre gangene. Nå kommer han tilbake for å følge moroa sammen med flere tusen andre tilskuere.
Brit Volden løp Norge inn til VM-gull i damenes stafett i 1987. Under WOC 2019 er også hun tilbake, i klasse W55, sammen med et firesifret andre orienteringsvenner, klar for folkefest og en perfekt avslutning på et vellykket mesterskap.
Én tredje tidligere verdensmester i stafett, Sigurd Dæhli – som løp siste etappe da Norge i 1981 innledet det gyldne tiåret – vil også være på plass. Muligens spent foran sin deltakelse i publikumsløpet i M65. 
Men trolig mer spent på sønnen Magne Dæhlis vegne. Magne har løpt Norge inn til seier i herreklassen på de tre siste WOC-stafettene, og det er flere nordmenn enn pappa Sigurd som håper at han kan lykkes enda én gang denne augustkvelden.
Og med en lang, lang rekke internasjonale påmeldinger i publikumsløpene, vil også de fleste andre landslagene under WOC 2019 ha solide heiagjenger på plass.
For både tidligere verdensmestere og alle andre orienteringsinteresserte på alle slags nivåer, vil WOC 2019 by på en spennende uke med flotte løp for både dem selv og verdenseliten – og en rekke andre gode fritidsopplevelser, lover arrangørene.
Det blir sprint under åpningen i Sarpsborg mandag, deretter blir det mellomdistanseløp i Varteig tirsdag, på Mørk onsdag, i Fredrikstad torsdag og på Mørk fredag - før avsluttende langdistanse på Mørk lørdag. For juniorene blir det langdistanse med fellesstart og mål inne på VM-arenaen fredag.
WOC arrangeres med åpningsseremoni mandag, kvalifiseringsløp tirsdag, finale på langdistanse onsdag, finale på mellomdistanse fredag og stafetter på lørdag – alle dagene med publikumsløp i helt tilgrensende og delvis overlappende skogsområder. Og hvor publikum fint kan kombinere egen løping med å heie på VM-løperne.
Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer