I dag lanserte Posten Norge et eget frimerke i forbindelse med VM i orientering i Østfold 12. til 17. august.

Orienteringssporten i Norge har aldri kommet gjennom nåløyet til Posten tidligere. Et nåløye som er veldig trangt, da de utgir om lag 25 spesialfrimerker hvert år. Fredag 14. juni ble frimerket lansert på Mysen, ikke så langt unna VM-terrenget.

- Dere har kommet inn i en eksklusiv klubb. Det er første gang vi utgir et frimerke for orientering. Når Norge arrangerer VM for fjerde gang syntes vi det var naturlig. Vi håper et frimerke vil bidra til god PR for VM i Østfold, forteller frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting under dagens avduking.

Han forteller at det i Norge fortsatt selges 40 millioner frimerker. Siden det første frimerket kom i 1855 blir frimerket til orienterings-VM nummer 2.008 i rekken.

- Det var jammen på tide at orienteringssporten fikk sitt eget frimerke i Norge. Fra tidligere har det vært utgitt totalt 14 frimerker om orientering rundt i verden, men aldri her til lands, fortsetter han.

Frimerket har en porto på 16 kroner, og er designet av kunstneren Ragnar Aalbu.

 TVF6107

FOTO: Tore Sandvik (til venstre) fikk æren av å avduke frimerket sammen med frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting.

Det var tidligere verdensmester og Indre Østfolds beste orienteringsløper gjennom tidende som fikk æren av å avduke frimerket. Han har blant annet VM-gull i stafett fra 1999 og to sølvmedaljer fra VM i 2001 (stafett og individuelt).

- Det var en stor ære å få avduke frimerket til årets VM, forteller Tore Sandvik.

Frimerket er i salg på Posten fra i dag 14. juni. Det er både førstedagsbrev, presentasjonsfolder, samlersett, gullbrev og maksimumskort å få kjøpt.

2008 1200dpi Orientering

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer