Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Bernt Bjørnsgaard er nummer 15 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører.

Fakta:

Navn: Bernt Bjørnsgaard

Alder:46 år

Sivil status:Samboer, 4 barn

Bosted: Lillehammer

Klubber (du har løpt/løper for): Ringsaker OL, Halden SK, Bækkelagets Sk, Malungs OK, Lillehammer OK

VM-medaljer:2 x sølv junior-VM, 1 gull VM-stafett 1999 Skottland, Sølv VM-stafett 2001 Finland. 7. plass langdistanse-VM 1999.

VM-deltakelser: 3 ganger

Andre meritter:Et par NM-titler individuelt, noen i stafett. 4 x Tiomila-seier på rad, 4 x Jukola-seier. 

Bernt Bjørnsgård1

Hva gjør du i dag? 

Proff-salg Gausdal Landhandleri + BeMe AS på si. 

Hva er ditt beste VM-minne? 

Prosess VM 1999 med gull som klart mål for VM-laget. 

Og ditt verste VM-minne? 

Orienterte til feil post på sprint-VM, Sveits 2003.

Hva er det med VM? 

Årets høydepunkt, årets nerve! Det ultimate arrangement for en orienteringsløper! 

Festligste VM-bankett-øyeblikk? 

Vasse over River Ness med Jon Tvedt, iført kilt, i Skottland i 1999.

Hvordan har ditt forhold til o-sporten utviklet seg gjennom livet ditt?

O-sporten er alltid i mitt hjerte, selv om det har blitt lite orientering på meg i det siste. Det er en livsstil, en egenart med mange gode verdier tilknyttet naturopplevelser og omgang med mennesker. O-sporten har gitt meg et stort og rikt nettverk, og uvurderlige minner verden over.

Hvilke egenskaper fra toppsatsingen har du tatt med deg videre og hvordan har det hjulpet deg?

Evnen til å tenke klart i meget tidspressede situasjoner. Stå for egne valg og forholde seg til de valgene man tar. Stayerevne og utholdenhet. 

Hvor hardt satset du på å bli best mulig - og hvorfor ble du ikke enda bedre...?

Jeg satset alt på å bli best med mine forutsetninger. I ettertid ser jeg at jeg kunne både trent og styrket orienteringshodet annerledes. Allikevel, det er det som er unikt med toppidrett, man kan alltid forbedre seg og søke optimalisering så lenge motivasjonen er tilstede. 

Holder du deg i form, og savner du toppformen?

Ingenting kan måle seg med toppform. Den følelsen vil alltid være der i tankene. Nå er det mosjonsnivå, hvorpå målet er at man kan bevege seg i 1-4 timer uten problem, dog på lavgir ;-)

Har du etter karrièren funnet noe som gir deg like mye som o-satsingen ga?

Ja, jeg har en familie jeg deler livet mitt med. Jeg gründet Skisporet.no og kartlagt så å si alle skiløypenett i hele Norge. Nå har jeg gleden av å være styreleder for Foreningen Stolpejakten som er en gedigen mosjonssuksess. Samt min jobb i Gausdal Landhandleri.

Hva sier du til at Østfold skal være vertskap for VM i 2019?

Østfold er det ultimate orienteringsfylket i Norge. Derfor er det på sin plass at endelig Østfold kan være vertskap for et VM. 

Vil du bidra til arrangementet og/eller være til stede på VM?

Ja, jeg gleder meg skikkelig til VM 2019! For det første se på mesterskapene og de fantastisk gode utøverne som skal gjennomføre et tøft mesterskap. Deretter treffe orienteringsmiljøet igjen, og ikke minst, feire et 20 årsjubileum for VM 1999.

Hvordan blir man verdensmester i Østfold i 2019?

Være best: Sterkest til å løpe i det typiske terrenget for Østfold. Være den beste teknisk for å knekke de teknisk vanskeligste utfordringer fra en VM-løypelegger. Råeste strategen for å holde hodet kaldt under tøff fysisk belastning.   

Hva bør folk få med seg når de er i Østfold?

VM 12.-17. august 2019! Deretter har man “alt” av opplevelser innen en times kjøring. Hav, dype skoger, kanaler, festninger, fornøyelsesparker, badeland, rikt kultur og festivalliv. Egentlig bør det bevares som en hemmelighet, men det gjemmer seg fantastiske matsopp-opplevelser i hele VM-terrenget tilknyttet normaldistansen, mellomdistansen og stafetten ;-) 

Hva er best ved Østfold?

Høiåshytta i Halden. Berger gård, Eidsberg kommune. Natt-orientering i Mossemarka. Hvaler og skjærgården. “Villmarksterrenget” rundt Hobøl Varde. 

Bernt Bjørnsgård3

Østfolds VM-medaljører: Olav Lundanes Østfolds VM-medaljører: Olav Lundanes 22.05.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Olav Lundanes er nummer 17 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Østfolds VM-medaljører: Jarkko Huovila Østfolds VM-medaljører: Jarkko Huovila 13.05.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Jarkko Huovila er nummer 16 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Østfolds VM-medaljører: Bernt Bjørnsgaard Østfolds VM-medaljører: Bernt Bjørnsgaard 10.05.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Bernt Bjørnsgaard er nummer 15 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer