NYHETER

Magne Dæhli og Anne Margrethe Hausken Nordberg spurtet inn til hver sin seier under landslagets åpne granskningsløp for VM stafett i Sarpsborg tirsdag. Fram mot WOC 2019 kjører de relativt forskjellige opplegg.

I dag lanserte Posten Norge et eget frimerke i forbindelse med VM i orientering i Østfold 12. til 17. august.

Posten Norge utgir fredag 14. juni 2019 ett frimerke i forbindelse med at VM i orientering i Østfold i 12.-17. august. Dette skjer kl 12 på Posten (Coop Extra) på Mørstadsenteret midt i Mysen.

Lagets tidligere erfaring med orientering er høyst perifer. Men onsdag gikk sjetteklassingene fra Åvangen skole i Moss helt til topps i VMs skolesprintfinale ved Inspiria i Sarpsborg.

I år skal tropper fra mange land krige om VM-medaljer i Spydeberg-skogen. Men ikke langt fra VM-arenaen på Mørk har det foregått blodige kriger to ganger de siste vel 200 årene.

- Å legge løyper er som å komponere en harmoni som skal gi gode opplevelser, sier løypeleggerparet Unni Strand Karlsen og Tom Arild Karlsen. Nå gleder de seg til VM på hjemmebane 12. – 17. august.

Orienterings-VM bidrar til kartopplæring for skoleelevene fra hele Østfold. Denne uka passerte de 100 skolekart i fylket.

Kristen Treekrem (60) tegnet kartene til VM i Grimstad i 1997 og VM i Trondheim i 2010. Under WOC 2019 i august får han æren for tredje gang.

Det er blitt en endring i tidsskjemaet på publikumsløpet og norgescupløpet tirsdag 13. august på Knatterudfjellet. VM-løperne gjør seg ferdig med sin kvalifisering til kl. 12:30, mens publikumsløpet og norgescupløpet starter umiddelbart opp etter VMs kvalifiseringsløp.

Det tilbys overnatting på hardt underlag og i ferdigoppsatte lavvo. Området for overnatting er svært kompakt med nærhet til alle tilbud.

Dæhli og Hausken best i stafett-VM-test Dæhli og Hausken best i stafett-VM-test 25.06.2019 - Magne Dæhli og Anne Margrethe Hausken Nordberg spurtet inn til hver sin seier under landslagets åpne granskningsløp for VM stafett i Sarpsborg tirsdag. Fram mot WOC 2019 kjører de relativt forskjellige opplegg. Les mer
Østfolds VM-medaljører: Magne Dæhli Østfolds VM-medaljører: Magne Dæhli 21.06.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Magne Dæhli er nummer 22 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
O-VM med eget frimerke O-VM med eget frimerke 14.06.2019 - I dag lanserte Posten Norge et eget frimerke i forbindelse med VM i orientering i Østfold 12. til 17. august. Les mer